כניסה
למנויות
צרו קשר

מוקפץ כי הכי כיף להקפיץ את הדרך להצלחה!

 

אף פעם אין יותר מידי מתכונים למוקפץ ובמיוחד שזה מתכון קל להכנה, מינימום השקעה וטעיםםםם

הפעם איתן הכין ומי שהתנסה במתכונים שלו יודע שאת המתכונים של איתן שווה ישר לגזור ולשמור אז זה הזמן לסמן את שמירת המתכון ולזכור לשתף כשמכינים!

רכיבים:
בצל גדול
2 גזרים
גמבה צהובה ואדומה
כרוב
חבילת פטריות שמפניון

תיבול:
גינג'ר טרי מגורד לתיבול
2 שיני שום
סויה - אפשר ללא גלוטן לגירסה ללא גלוטן. 
כפית שמן שומשום 
כפית חמאת בוטנים 

*למרינדה של הטופו הנחיות תיבול בהמשך. 

אטריות שעועית - 2 חבילות מהמארזים הקטנים של 40 גרם למארז.

את האטריות נשרה במים חמימים כשנתחיל להכין את המוקפץ, כלומר - עכשיו?

חבילת טופו קשה, משק ויילר. 

מרינדה לטופו:
5 כפות סויה, 
כפית שמן שומשום, 
כפית חמאת בוטנים, 
קצת פחות מרבע כפית פלפל שחור, 
רבע כפית צילי יבש, 
כפית מייפל (לא חובה)

מתחילים עם הטופו: חותכים לקוביות ומשרים במרינדה לפי הנחיות המתכון למרינדה.
גם אם לא הספקת להשרות יוצא טעים אך אין ספק שהשרייה במרינדה תשבח את הטעם, אפשר להכין לילה לפני את המרינדה ולתת לטופו לנוח בפנים.

כף שמן קוקוס להקפצה הראשונית של הטופו.

אופן ההכנה:

נתחיל עם כף מן קוקוס ונוסיף את הטופו יחד עם המרינדה כולה להקפצה עד שהטופו משחים - נוציא מהווק ונשאיר בצד עד שהמוקץ יהיה מוכן.

נתחיל עם הקפצת הבצל, אחרי כמה דקות נוסיף את הגזר, גמבות וכל השאר הרכיבים ונקפיץ עד שהרכיבים יחרכו מעט.
נוסיף את האטריות שעועית (מסוננות מהמים של ההשרייה)

נוסיף לסיום את הטופו ונתענג!

כיצד נתייחס?

הכנו מחבילת טופו קשה של משק ויילר = 300 גרם = 6 מנות חלבון.
אטריות שעועית המארזים שנמכרים בחבילות קטנות של 40 גרם, כל חבילה 2 מנות פחמימה, סהכ 2 חבילות = 4 מנות פחמימה.

לכל הכמות שיצאה לפי כמויות אלה אפשר להתייחס כ 4 ארוחות ערב של מנת פחמימה, מנה וחצי חלבון, ירקות ומנת שומן. 

מומלץ להוסיף גם ירקות טריים לארוחה / נבטים סינים.

הערות:
ניתן להחליף את הטופו בחזה עוף.
ניתן לשלב ירקות נוספים כמו כרובית/ברוקולי ומה שזמין בבית.

אהבת? הכנת? נשמח לשמוע על כך!

להאמין. לפעול. להגשים.